Waarom Nicecream?

Jezelf verwennen met een heerlijk ijsje terwijl je je lichaam voedt met gezonde ingrediënten, de zuivelindustrie ontziet en de verpakking kan composteren. Nicecream is namelijk verpakt in biologisch afbreekbare bakjes van kraft & P.L.A. (of herbruikbare weckpotjes).

Lekker en verantwoord genieten!


Nicecream bevat geen zuivel, gluten, soja of toegevoegde suikers. Hieroor bevat het minder calorieën dan standaard roomijs.

Verder is Nicecream volledig vegan en door zijn natuurlijke ingrediënten ook rijk aan vezels en tal van mineralen en vitaminen.
De basis van Nicecream bestaat uit banen, bij sommige smaken gecombineerd met kokosmelk. Deze combinatie geeft een heerlijke romigheid en zacht mondgevoel als basis, zonder dat het ijs naar kokos smaakt. De zoet-romige smaak van de banaan komt mooi naar voren in de straciatella-banaan nicecream, terwijl de smaak van banaan bij de andere ijssoorten plaats maakt voor andere rijke en krachtige smaken, zoals mokka, pure chocolade, bosvruchten en versgeperst citroensap.


de bananen in de basis van Nicecream leveren de meeste zoetheid met zijn van nature aanwezige suikers, maar voor lekker ijs is nog ietsje extra zoetkracht nodig. Er zijn enkele natuurlijke alternatieven van suiker met geweldige eigenschappen. Nicecream is bereid met puur natuurlijke zoetstoffen; een combinatie van vezels uit cichoreiwortel, erythritol en stevia-extract. Door een combinatie te maken van deze drie natuurlijke zoetstoffen, ontstaat een ronde volzoete smaak, sterk gelijkend op suiker maar dan met gezondheidsvoordelen in plaats van nadelen. 

De combinatie van deze natuurlijke zoetstoffen met bananen zorgt ervoor dat Nicecream minder caloriën bevat en een lagere glycemische lading en suikerpiek heeft in vergelijking met 'standaard' ijs.


Cichoreiwortelvezel;

De wortel van cichorei is rijk aan inulinevezels. Deze vezel smaakt zoet terwijl het weinig caloriën levert, dit komt doordat het niet wordt afgebroken door ons spijsverteringsstelsel. Daarentegen werkt cichoreiwortelvezel als prebiotica door een voedingsbron te vormen voor een gunstige bacterieflora in de dikke darm.


Erythritol

Erythritol is een natuurlijke polyol en komt van nature voor in sommige fruitsoorten, zoals meloenen en peren. Erythritol ontstaat door een natuurlijk fermentatieproces van glucose. De zoetheid is iets zachter als suiker maar doordat we het niet kunnen metaboliseren levert het geen caloriën. Het heeft geen invloed op de bloedsuikerspiegel en heeft zelfs een positief effect op het gebit!


Steviaglycosiden

Het stevia plantje (Stevia rebaudiana) met haar zoete blaadjes wordt in Zuid America al eeuwenlang gebruikt en is inmiddels alom bekend. De Steviolglycosiden worden gewonnen uit het blad van de steviaplant, ze bevatten geen caloriën en hebben geen invloed op de bloedsuikerspiegel.
Duurzaam geproduceerd

Puur & Ambachtelijk

100% Vegan

Composteerbare verpakking

Zonder toegevoegde suiker